SOSIOLOGIAN TIETOVARANTO

Hyvä yhteiskunnallisista asioista ja tutkimuksesta kiinnostunut lukija. Sosiologian tietovaranto on rakenteilla oleva elektronisten tietovarantojen verkkosivusto. Tietokannasta löytyy sekä suomenkielisiä että kansainvälisiä linkkejä. Tietovaranto palvelee hankkimalla, arkistoimalla ja valikoimalla hyödyllisiä sosiologian alaan liittyviä verkkoartikkeleja.

Näiltä sivuilta saat käyttöösi sosiologisia tutkimuksia, oppaita, yhteystietoja, kirjastoja, bibliografioita ja hankerekistereitä.

Sosiologian tietovarantoa kehitetään yhdessä Tampereen yliopiston sosiaalitieteiden virtuaalikirjaston kanssa. Virtuaalikirjaston aihehakemistoon on kuvailtu ja lajiteltu internetistä löytyvää materiaalia alakohtaisesti ( sisältäen mm. elektroniset lehdet ). Sosiologian tietovaranto sen sijaan etsii yksittäisiä artikkeleja aihealueittain.
 

NÄIN KÄYTÄT TIETOVARANTOA

Sosiologian tietovaranto on jaoteltu eri aihealueisiin. Yliopistojen yhteystietojen ja opetusohjelmien lisäksi löydät samoilta sivuilta erilaiset tutkimuskeskukset ja -yksiköt, tieteelliset instituutit ja muut vastaavat.

Tutkimusta eri aihealueiden alta löytyy linkkejä sosiologian alan verkkoartikkeleihin. Tutkimusalueet ovat jaoteltu karkeasti tutkimusalojen mukaan. Täältä löytyy myös linkit virtuaalikirjaston verkkolehtiin.

Kirjastojen alta löydät virtuaalikirjastojen lisäksi bibliografioita, abstrakteja, arkistoja ja tietopankkeja

Keräämme myös tarpeiksesi erilaisia tieteellisen ja asiatyylisen kirjoittamisen oppaita. Ohjeita on sekä suomen että englanninkielisen julkaisun aikaansaattamiseksi.

Opiskelua helpottamaan löydät erilaisia kurssimateriaaleja, tietokirjoja ja tutkimuksenteko-oppaita.
 

Sivun ylläpito: FSD, päivitetty 30.06.2002