Tietoarkiston 2011 logo

Pääkirjoitus 1/2016

Tietoarkisto avoimen tiedon asialla

Tietoarkisto on työskennellyt tieteen vastuullisen avoimuuden edistämiseksi Suomessa yli 15 vuotta. Aineistojen avaamiseen kohdistuu nykyisin sekä tiedeyhteisön sisältä että sen ulkopuolelta huomattavaa painetta. Avoin tiede on kaikkien yhteinen asia. Tietoarkistoltakin vaaditaan toisinaan nykyistä suurempaa avoimuutta. Olemme ottaneet haasteen vastaan.

Lue lisää

Kuva-aihe: Käsitys bilettämisestä mullistui

Käsitys bilettämisestä mullistui

Voiko tutkija löytää maailmasta kiinnostavaa tietoa istumalla sata tuntia yökerhon nurkkapöydässä? Antti Maunun väitöskirja Yöllä yhdessä pakottaa uskomaan, että voi. Sosiologi Maunu käytti viisi vuotta selvittääkseen, mistä pääkaupunkiseudulla asuvien nuorten aikuisten bilettämisessä on kyse. Aineisto on tänä vuonna tulossa ladattavaksi Tietoarkistoon.

Lue lisää

Kuva-aihe: Kulttuurintutkijat kannustavat kaatamaan raja-aitoja

Kulttuurintutkijat kannustavat kaatamaan raja-aitoja

Kannattaako intellektuellin ja rasistin yrittää keskustella keskenään? Pelottaako kuolema vähemmän, jos ruumisarkun hankkii jo eläessään taide-esineeksi? Saako maahanmuuttajien esittämä Maamme-laulu kulttuuriset rajat vapisemaan? Tietoarkisto kävi Kulttuurintutkimuksen päivillä selvittämässä, mitä suomalaiset rajatutkijat näistä asioista ja maailman tilasta ajattelevat.

Lue lisää

Tietoarkisto-lehti

URN:ISSN:1795-5254

Tietoarkisto-lehti on Tietoarkiston verkkotiedotuslehti, jonka syksyn erikoisnumero ilmestyy myös painettuna.

Lehdessä on artikkeleita ja uutisia tutkimus- ja arkistotoiminnan eri alueilta. Ilmestymisestä tiedotetaan sähköpostilistallamme.

Painetun lehden voi tilata maksutta osoitteesta fsd@uta.fi.

Tutustu myös Tietoarkistoblogiin.