Tietoarkisto 1/2015

Pääkirjoitus 1/2015

Uusi CESSDA käynnistää palvelujaan

Tietoarkisto toimii Suomen kansallisena palveluntuottajana eurooppalaisessa CESSDA-tutkimusinfrastruktuurissa. CESSDA tarjoaa kansainväliselle tiedeyhteisölle korkeatasoisia ja maksuttomia tutkimusdatan arkistointi-, hallinta- ja saatavuuspalveluja ja siitä on muodostumassa alueellisesti yksi kattavimmista eurooppalaisista tutkimusinfrastruktruureista.

Lue lisää

Kuva-aihe: Tieteen avaamiseen tarvitaan pelisäännöt ja koulutusta

Tieteen avaamiseen tarvitaan pelisäännöt ja koulutusta

Tietoarkiston Kuka omistaa tutkimusdatan -seminaari kokosi tutkimusrahoittajien ja yliopistojen edustajat keskustelemaan tutkimusaineistojen avaamisesta. Valtio, tiedeorganisaatiot ja tieteen rahoittajat ovat halukkaita avaamaan aineistot tiedeyhteisön käyttöön, mutta haluja jarruttavat yhteisten toimintaperiaatteiden, koulutuksen ja tarpeeksi kattavan palveluinfrastruktuurin puutteet.

Lue lisää

Kuva-aihe: Metodifestivaaleilla ihmistieteiden ajankohtaiset tutkimusmenetelmät

Metodifestivaaleilla esillä ihmistieteiden ajankohtaiset tutkimusmenetelmät

Mitä on massatieto? Miten aineistonhallinta- suunnitelman laatiminen onnistuu? Muun muassa näihin ja lukuisiin muihin tutkijan taitoihin liittyviin kysymyksiin on tarjolla vastauksia, kun tohtoriopiskelijoille ja tutkijoille suunnattu Metodifestivaali kokoaa elokuussa Tampereelle ihmistieteiden asiantuntijoita keskustelemaan tutkimusmetodeista.

Lue lisää

Tietoarkisto-lehti

URN:ISSN:1795-5254

Tietoarkisto-lehti on Tietoarkiston verkkotiedotuslehti, jonka syksyn erikoisnumero ilmestyy myös painettuna.

Lehdessä on artikkeleita ja uutisia tutkimus- ja arkistotoiminnan eri alueilta. Ilmestymisestä tiedotetaan sähköpostilistallamme.

Painetun lehden voi tilata maksutta osoitteesta fsd@uta.fi.

Tutustu myös Tietoarkistoblogiin.