Tietoarkiston 2011 logo

Pääkirjoitus 1/2017

Tietoarkiston tekniset palvelut vahvistuvat ja viestintä uudistuu

Suomen Akatemian myönsi Tietoarkistolle CESSDAn valtiojäsenyydestä aiheutuvien velvoitteiden täyttämiseen runsaat 1,7 miljoonaa euroa. Rahoituksella pystymme vahvistamaan erityisesti tietoteknistä henkilöstöämme, jolla on merkittävä rooli kansainvälisen palvelun rakentamisessa ja yhteentoimivuuden varmistamisessa.

Lue lisää

Kuva-aihe: Opiskelijoiden kehittämä työkalu tekee kirjoitusaineistojen keräämisestä helppoa

Penna tekee kirjoitusaineistojen keräämisestä helppoa

Penna-verkkosovelluksen ansiosta yksittäinen tutkijakin voi jatkossa toteuttaa kirjoitusaineiston keruun vaivattomasti ilman teknistä osaamista. Työkalu on tarkoitettu avuksi tutkijoille, jotka aikovat arkistoida aineistonsa Tietoarkistoon. Isojen aineistomäärien hallinta on ollut yksittäiselle tutkijalle työläs prosessi. Uusi työkalu on Tietoarkiston asiakkaiden käytössä kesälomien jälkeen.

Lue lisää

Kuva-aihe: Ailan uusi haku valmistuu kevään aikana

Ailan uusi haku valmistuu kevään aikana

Aineistoportaali Aila saa pian uuden, entistä paremman hakujärjestelmän. Uudistuksen valmistuttua Ailan aineistoihin, kysymyksiin ja muuttujiin liittyviä hakutuloksia voi rajata esimerkiksi datatiedostojen kielen, aineistotyypin, aineistosarjan tai aineiston saatavuuden mukaan. Tavoitteena on tarjota asiakkaille aiempaa toimivammat työkalut sopivien aineistojen, kysymysten ja muuttujien löytämiseen.

Lue lisää

Tietoarkisto-lehti

URN:ISSN:1795-5254

Tietoarkisto-lehti on Tietoarkiston verkkotiedotuslehti, jonka syksyn erikoisnumero ilmestyy myös painettuna.

Lehdessä on artikkeleita ja uutisia tutkimus- ja arkistotoiminnan eri alueilta. Ilmestymisestä tiedotetaan sähköpostilistallamme.

Painetun lehden voi tilata maksutta osoitteesta fsd@uta.fi.

Tutustu myös Tietoarkistoblogiin.