dsa_logo

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto on tutkimuksen ja opetuksen valtakunnallinen palveluinfrastruktuuri. Se arkistoi ja välittää sähköisiä tutkimusaineistoja tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun. Kaikki palvelut ovat maksuttomia.

Tietoarkisto on Suomen ensimmäinen organisaatio, jolle on myönnetty Data Seal of Approval (DSA) -sertifikaatti. Sertifikaatti voidaan myöntää organisaatiolle, joka säilyttää sähköisiä aineistoja luotettavasti ja joka mahdollistaa aineistojen jatkokäytön.

Lue lisää tietoarkistosta

Palveluportaali Aila

Palveluportaali Aila

Aila on tietoarkiston palveluportaali, josta tietoarkistoon tallennetut aineistot ovat rekisteröityneiden asiakkaiden saatavilla maksutta kunkin aineiston käyttöehtojen mukaisesti.

Ailassa asiakkaamme voivat selailla sekä tehdä yksityiskohtaisia hakuja aineistoluettelosta ja ladata aineistoja käyttöönsä heti kirjauduttuaan palveluun. Aila tukeutuu ensisijaisesti Haka-käyttäjätunnistusjärjestelmään.

Tutustu Ailaan

Dataluuppi: graafi

Dataluuppi

Vuonna 2008 sosiaalitoimen, Kelan, työvoimatoimiston ja terveyskeskusten edustajat suhtautuivat kohtuullisen positiivisesti väestönsä hyvinvoinnin tilaan. Lieneekö tilanne muuttunut?

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on tehnyt sosiaalibarometriä vuosittain vuodesta 1991. Sarjassa eri palveluiden tuottajat arvioivat palveluiden tilaa ja kansalaisten hyvinvoinnin muutoksia. Lisäksi käsitellään ajankohtaisia sosiaalipoliittisia teemoja.

Lue lisää

  • Tietoarkisto

    on tutkimuksen ja opetuksen valtakunnallinen palveluinfrastruktuuri.

  • Uusi palveluportaali Aila

    Tutustu, selaa, hae, rekisteröidy ja lataa tutkimusaineistot käyttöösi Ailasta.

  • Dataluuppi

    tuo esiin mielenkiintoisia yksityiskohtia tietoarkiston tutkimusaineistoista.

Ajankohtaista »

Muutoksia aineistosivulla

Lue lisää


Määräaikaiset tehtävät haussa

Lue lisää


Avoin tutkimusdata -seminaari

Lue lisää

Partners Tampereen yliopisto DDI Alliance CESSDA dsa_logo