Suomen tietoarkisto

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto on tutkimuksen ja opetuksen valtakunnallinen palveluinfrastruktuuri. Se arkistoi ja välittää sähköisiä tutkimusaineistoja tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun. Kaikki palvelut ovat maksuttomia.

Tietoarkisto edistää tieteen avoimuutta, läpinäkyvyyttä, tiedon kumuloitumista ja olemassa olevan tiedon tehokasta tutkimuskäyttöä. Tietoarkisto on ensimmäinen organisaatio Suomessa, jolle on myönnetty luotettavan pitkäaikaissäilyttämisen Data Seal of Approval (DSA) -sertifikaatti.

Lue lisää tietoarkistosta

Palveluportaali Aila

Palveluportaali Aila

Aila on tietoarkiston palveluportaali, josta tietoarkistoon tallennetut tutkimusaineistot ovat rekisteröityneiden asiakkaiden saatavilla maksutta kunkin aineiston käyttöehtojen mukaisesti.

Ailassa asiakkaamme voivat selailla aineistoluetteloa sekä tehdä yksityiskohtaisia hakuja aineistokuvailuista ja ladata aineistoja käyttöönsä heti kirjauduttuaan palveluun. Aila tukeutuu ensisijaisesti Haka-käyttäjätunnistusjärjestelmään.

Tutustu Ailaan

Dataluuppi: graafi

Dataluuppi

Kyselyn perusteella naiset näyttävät suhtautuvan alkoholin mielikuvamainonnan kieltämiseen myönteisemmin kuin miehet. Miesten mielipiteet jakautuvat lähes tasan, mutta naisista vajaa kaksi kolmasosaa on kieltämisen kannalla.

Suomen sosiaali- ja terveys ry:n 2012 (SOSTE) teettämässä kyselyssä selvitettiin suomalaisten suhtautumista alkoholin kulutukseen ja erilaisiin alkoholipoliittisiin toimenpiteisiin.

Lue lisää

  • Tietoarkisto

    on tutkimuksen ja opetuksen valtakunnallinen palveluinfrastruktuuri.

  • Palveluportaali Aila

    Tutustu, selaa, hae, rekisteröidy ja lataa tutkimusaineistot käyttöösi Ailasta.

  • Dataluuppi

    tuo esiin mielenkiintoisia yksityiskohtia tietoarkiston tutkimusaineistoista.

Ajankohtaista »

POHTIVAa päivitetty

Lue lisää


Tutkijakysely käynnissä

Lue lisää


Tutkimusdataseminaari 10.6.

Lue lisää

Partners Tampereen yliopisto DDI Alliance CESSDA dsa_logo