Tietoarkistoon on arkistoitu useita aineistosarjoja ja yksittäisiä aineistoja, jotka kuvaavat elämää 100-vuotiaassa Suomessa.

Tietoarkistoon tallennetut aineistot ovat maksutta ladattavissa kunkin aineiston käyttöehtojen mukaisesti palveluportaali Ailassa. Huomaathan, että tälle sivulle on koottu vain pieni näyte kaikista Tietoarkiston aineistoista. Aiheeseen liittyviä aineistoja kannattaa siis hakea Ailasta myös itse. Aiheeseen sopivia aineistoja voi etsiä myös esimerkiksi Kielipankista, joka arkistoi myös video- ja äänimateriaalia.

Aineistojen sisältämiin kysymyksiin ja muuttujiin voi tutustua tarkemmin esimerkiksi kysymyslomakkeiden, aineisto-oppaiden ja koodikirjojen avulla. Materiaali on vapaasti luettavissa kunkin aineiston kuvailusivulla.

Tietoarkisto juhlisti 100-vuotiasta Suomea vuonna 2017 julkaisemalla joka kuukauden 6. päivä uuden teemasivun, kunnes itsenäisyyspäivän aattona 5.12. julkaistiin tämä Elämää 100-vuotiaassa Suomessa -teemasivu, jolle kootaan vuosina 2016, 2017 ja 2018 Suomessa kerättyjä tutkimusaineistoja. Aineistot piirtävät kuvan siitä, millainen Suomi on juuri nyt ja mitä me suomalaiset eri asioista ajattelemme.

Tutustu näihin

FSD3129 Lasten ja nuorten vapaa-aika 2016
Haastattelututkimuksessa kerättiin tietoja lasten ja nuorten vapaa-ajasta, median käyttötavoista ja liikunnasta. Vastaajina olivat niin lapset ja nuoret kuin heidän huoltajansakin.

FSD3132 Terveys- ja hyvinvointitietojen toissijainen hyödyntäminen 2016
Tutkimuksessa kartoitettiin kansalaisten sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten asenteita ja suhtautumista sosiaali- ja terveystietojen toissijaiseen hyödyntämiseen tutkimuksessa, kehittämisessä ja johtamisessa.

FSD3137 Tiedebarometri 2016
Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten käsityksiä tieteestä ja tutkimuksesta sekä niiden mahdollisuuksista ja riskeistä. Tällä kertaa kysyttiin myös vastaajien mielipiteitä koulutusleikkauksista.

FSD3148 WeAll-media-aineisto työelämän ja koulutuksen tasa-arvokysymyksistä 2016
Aineisto koostuu 2555 tekstistä, jotka on kerätty kahdeksasta suomalaisesta uutismediasta. Aineisto sisältää uutisia, pääkirjoituksia ja mielipidekirjoituksia, jotka käsittelevät työelämän ja koulutuksen teemojen lisäksi erilaisia tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyviä erontekoja ja normeja.