Tietoarkiston toimintaa voit kätevimmin seurata tiedotteista, uutiskirjeestä ja Tietoarkisto-lehdestä.

Tietoja uusista aineistoista ja toiminnastamme saat myös Facebook-sivuilta, Twitteristä ja RSS-syötteestä. Uudet tiedotteet, blogit ja artikkelit sekä seminaarit ja muut tapahtumat löydät verkkosivujen ajankohtaista-osiosta.

TapahtumatTietoarkistoseminaari 24.9.2019

Tietoarkisto täyttää kaksikymmentä vuotta 2019. Merkkivuoden kunniaksi 24. syyskuuta järjestetään Tampere-talossa kansallinen Tietoarkisto-seminaari.

Seminaari käsittelee tieteen avoimuutta ja tutkimusaineistojen käyttöä ja jakamista. Tilaisuudessa luovutetaan myös Tietoarkistotyön edistäjä -palkinto ja Aineistopalkinto. Tilaisuus päättyy juhlakahveihin.

Lue lisää

Tietoarkistoblogi

SSHOC-hanke selvitti (meta)datan yhteensopivuusongelmia Tietoarkiston johdolla

Social Sciences and Humanities Open Cloud (SSHOC) -hanke pyrkii lisäämään humanististen ja yhteiskuntatieteiden tutkimusaineistojen saatavuutta ja käyttöä ja kehittämään yhteisiä palveluita. Tietopalveluasiantuntija Henri Ala-Lahti kertoo Tietoarkistoblogissa hankkeen viimeisimpiä kuulumisia. Haasteina yhteisten palveluiden kehittämisessä ovat tieteenalojen moninaisuus ja erilaiset käytännöt.

Tietoarkistoblogi

Tietoarkisto-lehti

Tietoarkisto-lehti on Tietoarkiston verkkotiedotuslehti, jonka syksyn erikoisnumero ilmestyy myös painettuna.

Lehdessä on artikkeleita ja uutisia tutkimus- ja arkistotoiminnan eri alueilta. Ilmestymisestä tiedotetaan uutiskirjeessämme.

Painetun lehden voi tilata maksutta osoitteesta fsd ( at ) tuni.fi.

Tietoarkisto-lehti

Tietoarkiston uutiskirje

Tilaa Tietoarkiston uutiskirje! Saat tietoa Tietoarkiston toiminnasta ja uusista aineistoista. Uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa sähköpostissa nimellä: FSDLISTA@uta.fi.

Liity listalle lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen:
listserv@uta.fi. Viestin ensimmäisen rivin tulee olla SUBSCRIBE FSDLISTA Etunimi Sukunimi

Liittymisestä ja eroamisesta on erillinen ohje. Voit myös lähettää liittymispyynnön sähköpostilla suoraan Tietoarkiston toimistoon osoitteeseen fsd ( at ) tuni.fi.

Uutiskirjeen arkistossa FSD:n postituslistaa voi selata ja lukea huhtikuusta 2005 lähtien. Tätä vanhempia viestejä ei ole arkistoitu.

Aikajana