Tutustu Tietoarkiston palveluihin

Tutkimusaineistojen arkistointiin ja jatkokäyttöön suoranaisesti liittyvien perustehtäviensä ohella tietoarkisto tarjoaa myös useita muita palveluita tutkijoille, opiskelijoille ja kaikille erityisesti tutkimusaineistoihin liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneille.

 • Aila

  Aila

  Ailassa Tietoarkistoon tallennetut tutkimusaineistot ovat maksutta saatavilla kunkin aineiston käyttöehtojen mukaisesti. Ailassa on noin 1400 aineistoa, joista parisataa on kvalitatiivisia. Rekisteröityneitä käyttäjiä on kaikista suomalaisista yliopistoista ja ammattikorkeakouluista.

 • Aineistonhallinnan käsikirja

  Aineistonhallinnan käsikirja

  Tietoarkiston asiantuntijoiden laatimassa verkkokäsikirjassa on konkreettisia ohjeita sähköisen tutkimusaineiston hallintaan aineiston elinkaaren kaikissa vaiheissa. Täältä löydät yksityiskohtaisia neuvoja vaikkapa Suomen Akatemian vaatiman aineistonhallintasuunnitelman laatimiseen.

 • CESSDAn palvelut

  CESSDAn palvelut

  CESSDA on eurooppalaisten yhteiskuntatieteellisten tietoarkistojen muodostama infrastruktuuri, joka tarjoaa kansainväliselle tiedeyhteisölle maksuttomia aineisto- ja koulutuspalveluita. Suomi on CESSDAn jäsen ja Tietoarkisto Suomen kansallinen palveluntuottaja.

 • Demokratiaindikaattorit

  Demokratiaindikaattorit

  Demokratiaindikaattorit seuraavat suomalaisen demokratian tilaa ja kehitystä. Ne perustuvat laadukkaisiin rekistereihin ja kyselyihin, kuten kansallisten vaalitutkimusten aineistoihin. Tietoarkisto julkaisee indikaattoreita osana Suomen vaalitutkimusportaalia.

 • FNESdata

  FNESdata

  FNESdata-pitkittäisaineistoportaali tarjoaa käyttöön muuttujatiedot neljän eduskuntavaalitutkimuksen (2003–2015) yhdistelmäaineistosta. Palvelussa on käytettävissä muuttujien keräilykori, jonka avulla voi tallentaa käyttöönsä räätälöidyn muuttujaluettelon. Palvelu on englanninkielinen.

 • MOTV

  MOTV

  Menetelmäopetuksen tietovaranto on maksuton tutkimusmenetelmien verkko-oppikirja ja oppimisympäristö. KvantiMOTV keskittyy kvantitatiivisiin ja KvaliMOTV kvalitatiivisiin menetelmiin. Opiskelua tukevat harjoitukset ja harjoitusaineistot.

 • Pohtiva

  Pohtiva

  Poliittisten ohjelmien tietovaranto Pohtivaan on koottu suomalaisten puolueiden ohjelmia ja muita keskeisiä poliittisia tekstejä. Varannossa on poliittisia ohjelmia aina 1800-luvun lopulta nykypäivään ja kokoelma karttuu jatkuvasti.

 • Tietomilli

  Tietomilli

  Tietomilli Mielipidepuntarissa suomalaisilta kerätty mielipidetutkimustieto on täysin avoimesti kenen tahansa käytettävissä. Tietomillissä aineistoja pystyvät analysoimaan myös ne, jotka eivät hallitse tilasto-ohjelmia. Palvelu sopii hyvin esimerkiksi koulujen opetuskäyttöön.

 • Tietopalvelu

  Tietopalvelu

  Asiakaspalvelijamme neuvovat mielellään tutkimusaineistoihin liittyvissä kysymyksissä. Kaipaatko apua aineistonkeruun suunnitteluun, aineistonhallintaan tai pitkäaikaissäilytykseen? Etkö löydä tutkimukseesi sopivaa aineistoa? Ota yhteyttä, niin autamme.